Museum Rotterdam

Collectie

Mozaïek “Neues Architectonisches Verwandlungsspiel” in kistje: gekleurde steentjes, vel met voorbeelden

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Mozaïek “Neues Architectonisches Verwandlungsspiel” in kistje: gekleurde steentjes, vel met voorbeelden
beschrijving Platte, rechthoekige doos van hout, waarin kleine veelkleurige rechthoekjes en een vel papier met voorbeelden. De mozaiëkstukjes zijn platte stukjes hout. Zij hebben allen de vorm van een rechthoekige driehoek. Er zijn drie formaten. De stukjes hebben heldere kleuren waaronder geel, groen, zwart en blauw. Zij hebben aan beide zijden dezelfde kleur. Het blad met voorbeelden is in zessen verdeeld. Op vijf segmenten van het blad staan meerdere bouwvoorbeelden die allen met de hand zijn ingekleurd. Het zesde blad waarop alle letters van het alfabet staan, zijn eveneens ingekleurd. Het schuifdeksel is beplakt met een veelkleurige voorstelling van een kerk (?) waarvoor drie personen en een hond staan. Een van hen wijst naar de ingangspartij van het gebouw waarop tekst staat afgedrukt. Binnenzijde doos en deksel beplakt met grasgroen papier.
trefwoorden mozaïek, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Bij ingang kerk: "Neues Architecktonisches Verwandlungspiel mit 160 rechtwinklichten Triangln" (idem in Frans en Engels). Deksel linksonder: "F. Grunewald F.C.".
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1880 - 1920
technieken gezaagd, geverfd, beplakt
materiaal hout, papier
afmetingen (cm) hg 1,6 / br 18,6 / dp 15,9
associatie spelen
vorm & decoratie gebouw, dier, figuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 73554

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken