Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren beker met gegraveerd opschrift: “DAER VRE IS DAER IS GODT. DAER TWIST IS DAER IS SPOT. DAER VERLIES IS DAER IS VERDRIET”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren beker met gegraveerd opschrift: “DAER VRE IS DAER IS GODT. DAER TWIST IS DAER IS SPOT. DAER VERLIES IS DAER IS VERDRIET”
beschrijving Cilindrisch, iets verwijdend naar boven toe, binnenzijde licht verguld, geprofileerde voet met tandlijst aan bovenzijde gegraveerd met open bandwerk waartussen een lange jacht, afhangend spitswerk met bloemen, daartussen vlinders, langs de voet drie vogels op een grondje.
herkomst Beker verworven uit Ritman collectie, Dutch Renaissance Art, Amsterdam.
trefwoorden beker, drinkgerei, vaatwerk, houder
opschrift / merk Meesterteken: "LS" ineen. Stadskeur Rotterdam. Jaarletter: V. Boven de vogels op grondje gestoken tekst: "DAER VRE IS DAER IS GODT. DAER TWIST IS DAER IS SPOT. DAER VERLIES IS DAER IS VERDRIET". Onder de eerste regel het gestoken opschrift: "AL SIEMEN DE LVI MEN KENSE NIET. 1704".
vervaardiger Lucas Stender
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1643
technieken verguld
materiaal zilver, goud
afmetingen (cm) hg 18,3 / dm 11,7
associatie drinken
vorm & decoratie bloem, flora, vogel, dier, insect, vlinder
inventarisnr. Museum Rotterdam 73970

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken