Museum Rotterdam

Collectie

Witte lange doopjurk (1) met onderjurk (2), lijfje met ingezet borststuk en aangerimpelde rok, lange mouwen

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Witte lange doopjurk (1) met onderjurk (2), lijfje met ingezet borststuk en aangerimpelde rok, lange mouwen
beschrijving Witte lange doopjurk met onderjurk, lijfje met ingezet borststuk en aangerimpelde rok, lange mouwtjes. Borststuk en tussenzetsel in de rok en twee banen in de rok van tule en geborduurde tule, afkomstig uit streekdrachtmuts Pernis: borststuk uit de bol, tule banen en kanten tussenzetsel uit de sluier van de muts. De rest van de stof is geborduurd met noppen en was oorspronkelijk een vitrage. Aan weerszijden van de borstpas een opgenaaide rozet gevormd door een satijnen lint met elk twee afhangende linten. Langs de borstpas en de ronde hals een aangerimpeld kantje (ook afkomstig van de muts?). Aan de twee mouwtjes manchetjes die op één plaats aan de mouwtjes vastzitten. Manchetjes gevormd door een cirkel van hoedenelastiek met daaraan een kanten randje. Knoopsluiting achter. Onderjurk zonder mouwen van kunstzijde. over de hele jurk een strooimotief van geborduurde noppen, kanten tussenzetsel met repeterend bloemmotief, borststuk met twee gespiegelde bloemen.
trefwoorden doopkleding, babykleding, kinderkleding, gelegenheidskleding, kleding, kostuum
vervaardiger mevr. J.C. Bolhuis-van Zoelen
plaats vervaardiging Nederland, Pernis, Pastoriedijk
datering 1943
technieken textiel
materiaal katoen, linnen, kunstvezel, kunststof, viscose, elastiek
afmetingen (cm) nr.1: lg midden achter 85,0 / br 22,0
associatie kleden, kind, baby, jongen, meisje, doop, dopen, christelijk, kerk, religie, religieuze ceremonie, streekdracht, Pernis, Rotterdam, Tweede Wereldoorlog, oorlog, schaarste, hergebruik
inventarisnr. Museum Rotterdam 74064-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken