Museum Rotterdam

Collectie

Originele doos van “Silhouetten-Puzzle”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Originele doos van “Silhouetten-Puzzle”
beschrijving Originele doos (1): roodbruin. langwerpig, rechthoekig. Overschuivend deksel. De puzzelstukjes zijn grillig van vorm, en aan voor- en achterzijde zwart. Voorstelling: silhouet. Links boven een ovaal met silhouet van een vrouwenbuste, tekst in zwart. Onderzijde doos een etiket met hetzelfde silhouet, tekst in zwart en met pen geschreven. Inlegvel (3): binnen een lijst met een weerszijden pilaren die met eikenloof omstrengeld zijn en met aan de bovenzijde een vat waaruit de vlammen slaan, staat een tafel afgebeeld met twee dames waarvan de een de ander thee schenkt. Eronder tekst.
trefwoorden doos, houder
opschrift / merk Deksel: "Silhouettenpuzzle, modernster Kopfzerbrecher, D.R.G.M.". Etiket: "Silhouettepuzzle. Beste präzisions Arbeit. Text: ... ca. 100 teilig. D.R.G.M.".
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1925 - 1935
materiaal karton, verf
afmetingen (cm) hg 12,5 / br 18,5 / dp 4,2
associatie spelen, legpuzzel, Silhouetten-Puzzle
vorm & decoratie verpakking, figuur, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 74143-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken