Museum Rotterdam

Collectie

Waswringer, merk “Clarson”, met twee klemmen ter bevestiging

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Waswringer, merk “Clarson”, met twee klemmen ter bevestiging
beschrijving Houten frame waaraan het mechanisme gemonteerd is. Het frame: op een afstand van 41 cm van elkaar twee staanders die aan de bovenzijde middels een forse dwarsverbinding met elkaar verbonden zijn; een stuk lager zijn de staanders door middel van latten met elkaar verbonden. Tussen beide staanders bevinden zich twee met rubber beklede rollen die liggend boven elkaar gemonteerd zijn. Buiten de linker staander steekt de zwengel uit die de rollen doet bewegen. Op de forse dwarsverbinding bevindt zich een sleutel die door middel van een veer de druk op de rollen regelt. Aan de onderzijde van elke staander een schroefklem waarmee de wringer op bok, tobbe of teil kan worden vastgezet. Ter hoogte van het scheidsvlak van de rollen, bevindt zich een plankje dat het gewrongen stuk textiel opvangt; op dit plankje staat tekst.
trefwoorden waswringer, wringer, uitrusting
opschrift / merk Voor- en achterzijde van de dwarsverbinding: "Clarson". Lat aan de achterzijde: "Prima kwaliteit". Op het schuin aflopende plankje: "1 jaar garantie / op de rollen / bij huishoudelijk gebruik".
datering 1955 - 1965
materiaal hout, ijzer, zink
afmetingen (cm) hg 37,5 / br 78,0 (met zwengel) / dp 21,0
associatie wassen, huishouden
inventarisnr. Museum Rotterdam 74159

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken