Museum Rotterdam

Collectie

Archiefdoos met los deksel en binnenplaat van kunststof (A-C), verdeeld in 21 vakken waarin verschillende vervangende natuurlijke vezels met verschillende bewerkingen

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Archiefdoos met los deksel en binnenplaat van kunststof (A-C), verdeeld in 21 vakken waarin verschillende vervangende natuurlijke vezels met verschillende bewerkingen
herkomst Schenker heeft dit van TNO ontvangen, gebruikt op TH Delft. Was later zelf onder meer docent Detex op de lerarenopleiding van de HR&O te Rotterdam (voorheen te Delft).
trefwoorden vezel, onderzoeksmateriaal
opschrift / merk Binnenzijde deksel: "Delft, 22 september 1942, Vezelinstituut TNO" en een complete beschrijving van de indeling en inhoud van de doos (deze indeling klopt echter niet meer met de werkelijke indeling). Buitenzijde doos: "B.15" en "Vervangingsvezels 1942 / Privé collectie Piet".
vervaardiger Vezelinstituut TNO
plaats vervaardiging Nederland, Delft
datering 1942
materiaal plantaardig_materiaal, papier, hout, kunststof, metaal
afmetingen (cm) hg 14,0 / br 52,5 / dp 52,5
associatie Rotterdam, TNO, onderwijs
inventarisnr. Museum Rotterdam 74168-A-C

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken