Museum Rotterdam

Collectie

Jeneverkruik met wapen van Rotterdam en “Specially bottled for Dr. A. Peper”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Jeneverkruik met wapen van Rotterdam en “Specially bottled for Dr. A. Peper”
beschrijving Jeneverkruik. Cilindrisch, hoog. Abrupte schouder, korte hals. Oor vanaf rand schouder naar rand hals. Gesloten met een stop. Crème fond, tekening, accenten en tekst in blauw. De hele voorzijde wordt in beslag genomen door het wapen van Rotterdam dat aan de boven- en onderzijde in het loof gedrapeerd is. Aan de achterzijde zijn in drie ovalen Amerika, Afrika en Azië afgebeeld. Er is een band rond de stop, de hals en de voet van de kruik. Stop (B).
herkomst Cadeau gedaan bij gelegenheid van de start van de hoogbouw van World Trade Center op 25 maart 1984. Peper gaf het startsein, samen met ambassadeurs uit vijf werelddelen.
trefwoorden jeneverkruik, kruik, houder
opschrift / merk Achterzijde: "World Trade Center / Rotterdam / Specially / bottled for / Dr. A. Peper". Onderzijde: "Z.G. / Delfts blauw / Zenith-Gouda / Ao 1749 / Made in Holland / 1140 / R.".
vervaardiger Fa. Zenith
plaats vervaardiging Nederland, Gouda
datering 1984
technieken gegoten, gebakken, geglazuurd, beschilderd, gebakken
materiaal keramiek, aardewerk, glazuur
afmetingen (cm) hg 28,0 / dm 8,0
associatie Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, heraldiek, burgemeester, Bram Peper, WTC, Beurs, Beursplein, relatiegeschenk, drinken, World Trade Centre, Delfts blauw
vorm & decoratie wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 74211-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken