Museum Rotterdam

Collectie

Doos “Jamaica rumbonen” van “Van Dungen”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Doos “Jamaica rumbonen” van “Van Dungen”
beschrijving Doos rumbonen. Vierkant. Scharnierend deksel. Veelkleurig op deksel: op de voorgrond een ezel met een man die een vat rum vasthoudt, achter hem een palmboom. Aan de horizon een wit zeilschip. Dezelfde voorstelling aan binnenzijde van het deksel, hier in bruin tegen een witte achtergrond. De zijden van doos en deksel zijn blauw.
trefwoorden chocoladedoos, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk In rode cirkel links boven op deksel: "Van Dungen". Daaronder: "chocolade". Onder voorstelling: "Jamaica rumbonen". Voor- en achterzijde doos: "Made in Holland Van Dungen´s Fabrieken N.V. Nijmegen.". Binnenzijde deksel: "van Dungen Jamaïca rumbonen".
vervaardiger Van Dungen
plaats vervaardiging Nederland, Nijmegen
datering 1950 - 1960
materiaal karton, papier
afmetingen (cm) hg 2,5 / br 11,0 / dp 11,0
associatie reclame, verpakken
vorm & decoratie verpakking, fauna, dier, zoogdier, ezel, emballage, ton, flora, boom, zeilboot, zeilschip, schip, boot, vaartuig, vervoermiddel, figuur, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 74221

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken