Museum Rotterdam

Collectie

Presentatiemodel van ontwerp spoortunneltracé, opgebouwd uit geometrische kunststof vormen op rechthoekige grondplaat

Beeld 1
Beeld 2

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Presentatiemodel van ontwerp spoortunneltracé, opgebouwd uit geometrische kunststof vormen op rechthoekige grondplaat
beschrijving Presentatiemaquette, tevens volumemodel, geen details, fel gekleurde blokken met in grijs een situatieaanduiding, met perspex kap. Het grijze gedeelte is bestaande bebouwing, waarin de perspex en gekleurde onderdelen geprojecteerd zijn. Het ontwerp is gesitueerd rond de Groene Hilledijk, Putselaan en Spoorweghaven. Een gedeelte van de Nieuwe Maas is zichtbaar.
herkomst Hoort bij serie van elf maquettes van negen ontwerpen die in 1987-1988 in opdracht van de Rotterdamse Kunststichting werden vervaardigd door negen (internationale) architecten. Dit om na te denken over de invulling van het spoortunneltracé dat 'vrij' kwam voor bebouwing.
trefwoorden maquette, model
vervaardiger ontwerp: Cecil Balmond
datering 1987 - 1988
technieken gelijmd
materiaal kunststof, perspex
afmetingen (cm) hg 7,5 / br 84,0 / dp 109,0
associatie Rotterdam, Feijenoord, spoortunneltracé, stedenbouw, prijsvraag, Maas, Maasbrug, Willemsbrug, brug, oeververbinding, Rotterdamse Kunststichting
vorm & decoratie miniatuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 74266

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken