Museum Rotterdam

Collectie

Letterlap, geborduurd in kruissteek in zijde op katoen, diverse randen, een alfabet en cijferreeks, een trapgevelhuis en “Doortiereike” en “1807”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Letterlap, geborduurd in kruissteek in zijde op katoen, diverse randen, een alfabet en cijferreeks, een trapgevelhuis en “Doortiereike” en “1807”
beschrijving Rechthoekige katoenen lap, geborduurd in kruissteek in zijde, niet af. Randen: rand 1: rechte rand; rand 2: zig-zagrand; rand 3: zig-zagrand. Voorstelling: regel 1: alfabet en cijfers 1-10; regel 2: "doortiereike oud 7 jaar", medaillon met gekoppelde letters "DR", "1807"; regel 3: medaillon met letters "DME", gekroonde letters "ADC", gekroonde letters "IER"; regel 4: letter "A" zonder dwarsstreep, grote voorstelling van trapgevelhuis.
trefwoorden letterlap, merklap, borduurwerk, naaldwerk, beeldmateriaal
opschrift / merk "Doortiereikeoud7ja DR ar1807", "DME", "ADC", "IER"
vervaardiger Doortje Reike
datering 1807
technieken textiel, geborduurd
materiaal katoen, zijde
afmetingen (cm) hg 20,0 / br 38,0
associatie handwerken, onderwijs
vorm & decoratie alfabet, huis
inventarisnr. Museum Rotterdam 74310

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken