Museum Rotterdam

Collectie

Ruimtekist, model gebruikt voor het kantoorgebouw van Heineken Brouwerijen Zoeterwoude, kist (1) met inhoud van perspex platen en diverse gekleurde blokjes (2)

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Ruimtekist, model gebruikt voor het kantoorgebouw van Heineken Brouwerijen Zoeterwoude, kist (1) met inhoud van perspex platen en diverse gekleurde blokjes (2)
beschrijving Rechthoekige, ruwe, ondiepe kist van spaanplaat met los deksel, dat het scharnierende haakjes en een bolkopschroef is vastgezet. Op de bodem van de kist zijn zeven langwerpige vakken gemaakt met een ingefreesde groef waarin een strook triplex is ingelaten. In de kist bevinden zich vijf rechthoekige losse borden van transparant perspex, waarop een verdeling is gemaakt door middel van smalle transparante stroken van 144 vierkante vakjes van elk 4,5 bij 4,5 (zijnde 12 bij 12). Tevens een vierkante perspex plaat zonder verdeling. In de kist bevindt zich een grote hoeveelheid blokjes, het merendeel vierkant waarvan er vier in een vakje passen. Sommige blokjes zijn op elkaar gelijmd zodat een dubbele hoogte ontstaat. Enkele blokjes hebben een halve maat. De blokjes zijn in de kleuren grijs, groen, donkergroen, geel, transparant lichtgeel, lichtblauw, donkerblauw, oranje, transparant oranje, rood, donkerrood, bruin met witte cirkel, kleurloos perspex en naturel balsa. Tevens zijn 39 polaroid foto's inbegrepen, waarop verschillende combinaties van blokjes in de vakjes staan. De polaroid foto's geven elk een andere situatie.
trefwoorden ruimtekist, model
opschrift / merk Binnenzijde kist ondersteboven in potlood: "30 x 725". Alle polaroids (op één na) zijn aan achterzijde voorzien van aantekeningen.
vervaardiger Architectenbureau Van den Broek en Bakema
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam, Posthoornstraat
datering 1970 - 1976
technieken gezaagd, gefreesd
materiaal hout, spaanplaat, perspex, kunststof, balsahout, karton
afmetingen (cm) nr.1: hg 8,0 / br 66,5 / dp 62,5 / nr.2: hg 0,8 / br 58,0 / dp 58,0
associatie Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Posthoornstraat, maquette, ontwerp, voorstudie, schets, bouwen, architectuur, bier, Heineken, volumestudie
vorm & decoratie miniatuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 74447-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken