Museum Rotterdam

Collectie

Doos van RET met foldermateriaal, strippenkaart, ansichtkaarten Erasmusbrug

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Doos van RET met foldermateriaal, strippenkaart, ansichtkaarten Erasmusbrug
beschrijving Platte, langgerekte schuifdoos, met donkergroene boven en zijkanten, en oranje-witte opdruk. Onderkant wit. In doos een Lijn 20 strippenkaart, gevouwen en zeven keer afgestempeld; drie ansichtkaarten met luchtopnames in kleur van de Erasmusbrug, onbeschreven achterkant, een folder met een witte omslag en een folder met een groene omslag; een gestempelde eerstedagenvelop met logo Lijn 20 en postzegel met de Erasmusbrug, 1996.
trefwoorden folder, vervoerbewijs, ansichtkaart, briefkaart, informatievorm
opschrift / merk Doos, folders, envelop, strippenkaart: "Over de brug met lijn 20". Envelop, postzegel: "80 / C / Nederl / land / Erasmusbrug / 1996". Envelop, stempel: "Lijn 20, de nieuwe / Noord-Zuid route / van de RET / Rotterdam 9.9.1996". Strippenkaart: "Lijn 20-strippenkaart / ... / TramPlus RET // Werken aan een tram / met toekomst / ... / No 1148 / ...".
datering 1996
materiaal papier
afmetingen (cm) hg 10,6 / br 21,0 / dp 1,8
associatie Lijn 20, Erasmusbrug, brug, oeververbinding, Rotterdamgevoel, TramPlus, Rotterdam, openbaar vervoer, strippenkaart
vorm & decoratie logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 74520

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken