Museum Rotterdam

Collectie

Vaandel met “De Stem des Volks”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vaandel met “De Stem des Volks”
beschrijving Rechthoekige katoenen banier (1), rode grond met geappliqueerde en geborduurde voorstelling in wit kader. Bovenin een gele wimpel (tekstlint) met geborduurde tekst in zwarte letters: "De Stem des Volks". Daaronder van links naar rechts een gele klimmende leeuw met in voorpoten een muzieksleutel (G-sleutel) die begin vormt van een notenbalk overgaand in een gele ondergaande zon. Onder dit geheel een groen-wit-groene baan doorlopend in de linkerhoek met op de witte baan de tekst: "Rotterdam R.M.". In de linkerhoek de tekst: "B v A Z V I N". Aan de linkerzijde van de banier vijf lussen van rode katoen. Drie zilveren of verzilverde versierselen (2-4) in de vorm van bladerkransen met elk een medaille met opschrift.
trefwoorden vaandel, informatievorm
opschrift / merk Vaandel: "De Stem des Volks", "Rotterdam R.M." en verticaal "B v A Z V I N". Versierselen: teksten op medailles "Wandelhoofd Koningin Wilhelmina Scheveningen", keerzijde "Groote Nationale Zangwedstrijden Mei Juni 1919", "N.V. Nederl. Sigarenfabrieken GLOBE, Afd. Uitm. G.K. 3e Prijs", "1e Pr 2e Afd. Gem. K.".
datering 1947
materiaal katoen, metaal, zilver
afmetingen (cm) hg 136,0 / br 208,0
associatie Rotterdam, Rechter Maasoever, Stem des Volks, zangvereniging, vereniging, arbeidersvereniging, muziek
vorm & decoratie groen-wit-groen, stadskleur, zon, fauna, dier, zoogdier, leeuw, muzieksleutel, notenbalk
inventarisnr. Museum Rotterdam 74685-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken