Museum Rotterdam

Collectie

Matrozenjak van donkerblauwe wollen keper met ingeknoopte katoenen matrozenkraag

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Matrozenjak van donkerblauwe wollen keper met ingeknoopte katoenen matrozenkraag
beschrijving Matrozenjak (1) van donkerblauwe wollen keper met ingeknoopte katoenen matrozenkraag (2). Halflang jak met lange mouwen en aangenaaide boord onderlangs, V-hals overgaand in vierkante platte kraag op de rug, in de halsopening zes witte knopen voor aanknopen losse kraag (2). Sluiting middenvoor met vier zwarte knopen, in halsopening met haakje en oogje en onderaan met drie drukknopen. In halsopening een opgenaaide zwarte zijden strik. Op linkerborst een borstzakje met zwart stoffen knoopje. Op linkermouw een rood anker geborduurd. Lijf gevoerd met zwarte katoen, mouwen gevoerd met witte katoen met lichtblauw ingeweven streepje. De losse kraag is afgezet met vier witte biezen. Rand met zes knoopsgaten.
herkomst De kinderkleding is gedragen door schenkster en haar broer en zus, geboren tussen 1921 en 1927, het meeste is gemaakt door moeder schenkster, vader was pianist. Het gezin had het niet breed. Waarschijnlijk gekocht bij Esders in Rotterdam als schoolkleding.
trefwoorden matrozenblouse, bovenkleding, jongenskleding, kinderkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk "35"
datering 1925 - 1930
technieken textiel, keper
materiaal wol, katoen
afmetingen (cm) hg 59,0 / br schouder 34,0 / br onder 51,0
associatie Rotterdam, matroos, Esders, winkel, school, kleden, jongen, kind, werkkleding, onderwijs, Christina van Konijnenburg
vorm & decoratie matrozenpak, schoolkleding?
inventarisnr. Museum Rotterdam 75506-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken