Museum Rotterdam

Collectie

Bruin geschilderde herdenkingsplaquette met “Aan de British Broadcasting Corporation 1940-1945” en “Voor levensmoed en troost aan Nederland geschonken in jaren van druk”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Bruin geschilderde herdenkingsplaquette met “Aan de British Broadcasting Corporation 1940-1945” en “Voor levensmoed en troost aan Nederland geschonken in jaren van druk”
beschrijving Herdenkingsplaquette, staand formaat, met decoratie in hoogreliëf meegegoten getoogde lijst; donkerbruin geglazuurd rood steengoed; aan achterzijde horizontaal ophangoog. Afbeelding knielende man ten voeten uit, de handen achter het hoofd geboeid, het hoofd opgeheven naar links; hierachter de kaart van Nederland, waarop de loop der rivieren.
trefwoorden plaquette, beeldmateriaal
opschrift / merk Boven: "Aan de British Broadcasting Corporation 1940 1945". Onder: "Voor levensmoed en troost aan Nederland geschonken in jaren van druk".
plaats vervaardiging Nederland
datering 1945 - 1950
technieken gegoten, geglazuurd
materiaal keramiek, steengoed, verf
afmetingen (cm) hg 27,0 / br 16,2 / dp 3,2
associatie Rotterdam, oorlog, Tweede Wereldoorlog, radio, verzet, BBC, Londen, herdenking
vorm & decoratie landkaart, figuur, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 75523

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken