Museum Rotterdam

Collectie

Kinderbretels van geel-blauw-witte elastische, in lengte verstelbare banden met drie bruin leren uiteinden met elk twee knoopsgaten

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kinderbretels van geel-blauw-witte elastische, in lengte verstelbare banden met drie bruin leren uiteinden met elk twee knoopsgaten
beschrijving Geel, blauw, witte elastische in lengte verstelbare bretels met drie lederen uiteinden met elk twee knoopsgaten. Met geel, blauw en witte verspringende streepjes.
herkomst Eigendom van wijlen Joop Baaijens. Geboren te Kapelle 17 oktober 1931 en overleden ten gevolge van een ongeval te Goes 26 februari 1941, en begraven op algemene begraafplaats aldaar. Zoontje van Markus Baaijens, horloger en opticien (16 feb. 1910 - 10 aug. 1995) en Adriana Jacomina de Jager (5 juli 1911 - 20 november 1987) broer van Jan Baaijens (23 maart 1934 - 28 augustus 1981) en van Marjoan Onderwater-Baaijens (24 november 1948).
trefwoorden bretels, kledingaccessoire, jongenskleding, kinderkleding, kostuum
datering 1938 - 1941
technieken textiel
materiaal metaal, leer, katoen, rubber?
afmetingen (cm) lg 51,0 / band br 2,5
associatie Joop Baaijens, kleden, kind, jongen
vorm & decoratie kleding
inventarisnr. Museum Rotterdam 75638

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken