Museum Rotterdam

Collectie

Kindermantel van wol met bruin-beige visgraat, dubbele knopenrij, revers en klepzakken

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kindermantel van wol met bruin-beige visgraat, dubbele knopenrij, revers en klepzakken
beschrijving Bruine met beige halflange visgraat wollen mantel (oorspronkelijk een grotere jas geweest), licht gerend model met recht ingezette mouwen, brede revers, twee opgezette klepzakken, middenachter blinde split en aan achterzijde opgenaaide halve ceintuur. Sluiting middenvoor met drie knoopsgaten en drie knopen met hiernaast drie sierknopen. Gevoerd met bruine voeringszijde; mouwen met bruin en beige gestreepte katoen. Binnenzijde rechtermouw rood lint en stomerij (?) papiertje vastgezet met speld. In de binnenzijde van de voorpanden zijn sporen van grote knoopsgaten zichtbaar. Dit is een overblijfsel van de oorspronkelijke jas waarvan het jasje gemaakt is.
herkomst Eigendom van wijlen Joop Baaijens. Geboren te Kapelle 17 oktober 1931 en overleden ten gevolge van een ongeval te Goes 26 februari 1941, en begraven op algemene begraafplaats aldaar. Zoontje van Markus Baaijens, horloger en opticien (16 feb. 1910 - 10 aug. 1995) en Adriana Jacomina de Jager (5 juli 1911 - 20 november 1987) broer van Jan Baaijens (23 maart 1934 - 28 augustus 1981) en van Marjoan Onderwater-Baaijens (24 november 1948). Jasje is vermaakt, zie plooitjes naast klepzakken, binnenzijde voorpanden dichtgestikte knoopsgaten en de split/plooi achterzijde.
trefwoorden jas, mantel, overkleding, jongenskleding, kinderkleding, kleding, kostuum
datering 1937 - 1941
technieken textiel, visgraat
materiaal schapenwol, wol
afmetingen (cm) middenachter lg 71,0 / schouder br 33,0 / onder br 55,0
associatie Joop Baaijens, winter, kleden, jongen, kind, hergebruik
inventarisnr. Museum Rotterdam 75641

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken