Museum Rotterdam

Collectie

Portret van ‘De Maalmeesters’

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Portret van ‘De Maalmeesters’
beschrijving Liggend rechthoekig portret van een groep mannen, voorstellende dertien en één meelfabrikanten, Comité van Graanhandelaren, getiteld: 'De Maalmeesters'. Afgebeeld achter een 17de-eeuwse tafel in een vertrek met boekenkasten achter togen. Op de tafel een tinnen papkom als asbak, opengevouwen krant, een boek of register. Afgebeeld zijn, zittend, van links naar rechts: M.J.H. van der Venne, J.K.P. Kraan, A. de Koster en C. van Stolk; staand, van links naar rechts: R.V.H. Verschaffel, ir M.G. Smeets, mr Th.H.M. Verspijck, W. Nering-Bögel, P.L.M. van der Lande, A.P. van Stolk, ir G. Boschloo, M.J. Meihuizen, W. Verbeek; hierboven, in het midden aan de wand, het geschilderde portret van C.A.P. van Stolk. Eikenhouten profiellijst met smeedijzeren sierhek.
trefwoorden groepsportret, portret, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz rechts op de tafel, gesigneerd en gedateerd: "Herman Mees 1948". Kz doek: nummers en namen van afgebeelde personen.
vervaardiger Herman Mees (Veendam 1880 - Zuidlaren 1964)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1948
materiaal linnen, olieverf, hout
afmetingen (cm) doek: hg 200,0 / br 285,0 / dp 3,8 / lijst: hg 220,0 / br 303,0 / dp 15,0
associatie Rotterdam, graanhandel, directiekamer, Hermanus Ellen Mees, Van der Venne, Kraan, Koster, Van Stolk, Verschaffel, Smeets, Verspijck, Nering-Bögel, Van der Lande, Boschloo, Meihuizen, Verbeek
vorm & decoratie persoon, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 75846-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken