Museum Rotterdam

Collectie

Bustehouder van roze satijn met druppelvormige inzet in de cups van roze kant met sierstiksels, satijnen schouderbanden, “Triumph”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Bustehouder van roze satijn met druppelvormige inzet in de cups van roze kant met sierstiksels, satijnen schouderbanden, “Triumph”
beschrijving Roze satijnen bustehouder met kanten accent en satijnen schouderbandjes van lichtere tint (later aangezet). Sluiting op de rug door middel van schuifje en elastiek.
trefwoorden bustehouder, ondergoed, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Ingenaaid label: "Triumph". Winkellabel: "Anna & R kleding, Frederikstraat ... Den Haag / 19,=" en op de achterzijde "Bij aankoop van dit 2e hands kledingstuk wordt u verzocht om het voor de koop op eventuele gebreken te controleren / ruilen is helaas niet mogelijk".
vervaardiger Triumph International
datering 1965 - 1980
technieken textiel
materiaal katoen, metaal, rubber, kunststof, elastiek
afmetingen (cm) lg 21,0 / br 31,0 / dp 2,0
associatie foundation, kleden, vrouw
vorm & decoratie BH, beha
inventarisnr. Museum Rotterdam 76161

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken