Museum Rotterdam

Collectie

Blauw en wit sportjack met afritsbare mouwen, applicatie “NIKE” op voor- en achterzijde, op iedere mouw en losse mouwen opdruk “NIKE”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Blauw en wit sportjack met afritsbare mouwen, applicatie “NIKE” op voor- en achterzijde, op iedere mouw en losse mouwen opdruk “NIKE”
beschrijving Blauw/wit kort sportjack met afritsbare mouwen: raglanmouwen. Mouwen en voorpand afgebiesd met smalle witte bandjes. Sluiting door middel van rits middenvoor. Twee insteekzakjes aan voorzijde afgewerkt met witte stof. Taille en manchetten van breed wit tricotband. Middenvoor, achterzijde en op de mouwen opschrift "NIKE" met hieronder het beeldmerk. Aan voor en achterzijde zijn de letters versierd met zilverstiksel. Jack gemaakt van Peau de peche stof (reliëf in schildpadmotief). Door het gebrek aan etiketten in het jasje is te concluderen dat het een imitatie-Nike product betreft.
trefwoorden sportjack, jack, jas, bovenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Meermalen: "NIKE".
plaats vervaardiging Korea
datering 1993 - 1997
technieken textiel
materiaal kunststof, kunstvezel
afmetingen (cm) jas zonder mouwen: hg 65,5 / br 63,0 / mouwen: br 21,0 / lg 42,0
associatie jongerencultuur, jaren negentig, jaren 90, kleden, man, vrouw, Nike, imitatie, 76403
vorm & decoratie straatkleding
inventarisnr. Museum Rotterdam 76166-1-3

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken