Museum Rotterdam

Collectie

Kinderjurk van katoen, rood, gebloemd en geruit, bolero bij de kraag vast aan jurk, twee puntflappen met zakken, lange mouwen, dubbele wijde rok, “OILILY”

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kinderjurk van katoen, rood, gebloemd en geruit, bolero bij de kraag vast aan jurk, twee puntflappen met zakken, lange mouwen, dubbele wijde rok, “OILILY”
beschrijving Oilily gebloemd meisjesjurkje met lange mouwen, met knoopsgat sluiting en rond kraagje met sluiting middenvoor met vier knoopjes en knoopsgaten. Rokdeel, in dezelfde gebloemde 'sits' stof als lijfje en mouwen, is aangeplooid met aan onderzijde een roze bandje en hieronder een strookje blauw / wit geblokte stof. Hieronder een roze onderrok waarvan alleen de aangeplooide gebloemde strook onder het geblokte deel uitsteekt. Over het lijfje een aan kraag en mouwen vastgenaaid roze met rood geblokt 'vestje' met aan onderzijde voorkant twee puntzakjes met hieraangenaaid ronde geblokte versiering. Vestje is aan onder- en achterzijde afebiesd met blauwwit geblokt strookje. Aan achterzijde vestje twee openingen waardoor twee striklinten gaan. Gehele jurk is gevoerd met roze stof. Paarse, lila, gele, rode, drie tinten groene en roze gestileerde bloem- en bladvormen op een steenrood fond met gestileerd rood takmotief. Hes in rood, roze, wit en blauw blokmotief.
trefwoorden japon, bovenkleding, meisjeskleding, kinderkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Vierkant label op onderrand rok: "Olly's inc. / OILILY / The Netherlands".
vervaardiger Oilily
plaats vervaardiging Nederland
datering 1988 - 1992
technieken textiel
materiaal katoen
afmetingen (cm) middenachter lg 75,0 / schouder br 35,0 / onder br 110,0
associatie sits, kleden, kind, meisje
vorm & decoratie jurk, flora, bloem, blad, blok
inventarisnr. Museum Rotterdam 76285

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken