Museum Rotterdam

Collectie

Legpuzzel, “R.P.1. Detective-legpuzzel”, in kartonnen mapje met aan achterzijde krantenopdruk

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Legpuzzel, “R.P.1. Detective-legpuzzel”, in kartonnen mapje met aan achterzijde krantenopdruk
beschrijving Een stuk karton is in drie gelijke, langwerpige, rechthoekige delen gevouwen. Het karton is de bescherming, een map, voor een papieren zak waarin de legpuzzel-deeltjes zijn verpakt. Buitenzijde map: een deel heeft een zwarte ondergrond waarop onder meer een groot, rood puzzelstuk met een grijze revolver staat afgebeeld; de twee andere zijn bedrukt met een krantenartikel en de foto van een slapende fotograaf in de buitenlucht. Een flap van de binnenzijde van het karton is bedrukt met zes cirkels met in elk een silhouet-voorstelling, op de tweede de zak met de gekleurde puzzelstukjes, op de derde een groot, rood vraagteken. Samengesteld uit circa 250 stukjes. Van de puzzel is geen afbeelding. Formaat 24 x 30 cm. Stelt voor: een cottage-achtige villa uit de jaren '30 gelegen in veel groen, zonnewijzer, tuinbank, op de voorgrond bordje "te koop".
trefwoorden legpuzzel, puzzel, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Op zwarte ondergrond: "R.P.1. detective legpuzzle", "ca. 250 stukjes, formaat 24 x 30", "Remolux product".
datering 1950 - 1965
technieken gedrukt, gestanst
materiaal karton, papier, inkt
afmetingen (cm) hg 32,0 / br 14,0 / dp 1,5
associatie spelen
inventarisnr. Museum Rotterdam 76303

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken