Museum Rotterdam

Collectie

Legpuzzel Nationale Levensverzekering-bank in doos, met voorgedrukte brief van directie: spelende kinderen bij raam met uitzicht op bankgebouw

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Legpuzzel Nationale Levensverzekering-bank in doos, met voorgedrukte brief van directie: spelende kinderen bij raam met uitzicht op bankgebouw
beschrijving Doos: langwerpig, rechthoekig met overschuivend deksel. Deksel: veelkleurig. Speelkamer waar zes kinderen zich vermaken. Door een raam is het gebouw van de Nationale Levensverzekering Bank te zien, dat aan de overkant van de straat ligt. Dit gebouw is langwerpig met zadeldak. Vier reeksen van 25 ramen, bomen en twee auto's voor de deur. Zwarte strook, tekst. Eén zijde van de puzzel draagt deze voorstelling, de andere zijde is identiek aan een inlegvel: rondom een centrale tekst een golvende lichtblauwe band, waarin allerlei dierfiguren zijn getekend.
trefwoorden legpuzzel, puzzel, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Gedrukt onder puzzel en op deksel: "DOOR DIT VENSTER ZIE JE DE NATIONALE LEVENSVERZEKERING-BANK, DE GROOTSTE VAN ONS LAND". Tekst aan binnenkant deksel.
datering 1949 - 1952
technieken gedrukt, gestanst
materiaal karton, papier
afmetingen (cm) hg 22,5 / br 32,7
associatie Rotterdam, Noord, Provenierswijk, Schiekade, wederopbouw, spelen, reclame, verzekering, bank, bedrijf
vorm & decoratie figuur, kind, meije, jongen, speelgoed, gebouw, flora, trein, driewieler, kinderwagen, vervoermiddel
inventarisnr. Museum Rotterdam 76856

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken