Museum Rotterdam

Collectie

Plaquette met embleem van landmacht, luchtmacht en marine

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Plaquette met embleem van landmacht, luchtmacht en marine
beschrijving Rechthoekige plaquette met in hoogreliëf interservice embleem van landmacht, luchtmacht en marine, en tekst. Embleem van gekroonde Nederlandse Leeuw op anker, daaronder gestileerde vliegende vogel.
herkomst Chr. Ambachtschool was gelegen Gordelweg 120.
trefwoorden plaquette, beeldhouwwerk, beeldmateriaal
opschrift / merk "Op 10 mei 1940 werd Nederland in de Tweede Wereldoorlog betrokken. Precies 50 jaar later is op drie gebouwen een plaquette gehecht. Dit ter herinnering aan eenheden van de Koninklijke marine, Koninklijke landmacht en van de troepen die deel uitmaakten van het wapen der Militaire luchtvaart welke in Rotterdam ingekwartierd waren. In dit pand, de toenmalige Christelijke Ambachtschool, was de 3e luchtvaartcompagnie van het Depot luchtstrijdkrachten ondergebracht. Deze eenheid is ingezet bij de verdediging van het noordwesten van Rotterdam en van Overschie."
datering 1990
technieken gegoten
materiaal brons
afmetingen (cm) hg 59,5 / br 39,5
associatie mei 1940, meidagen, Tweede Wereldoorlog, oorlog, Overschie, luchtmacht, bombardement, opleiding, school, Rotterdam, Noord, Bergpolder, Gordelweg, jubileum, feest, herdenken, onderwijs
inventarisnr. Museum Rotterdam 76986

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken