Museum Rotterdam

Collectie

Gillette veiligheidsscheermes “Big Fellow” met enkele losse mesjes van Gillette en Herder

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gillette veiligheidsscheermes “Big Fellow” met enkele losse mesjes van Gillette en Herder
beschrijving Gillette veiligheidsscheermes "Big Fellow" in originele verpakking: in metalen doos in flanellen zakje in kartonnen doos, met losse mesjes van "Gillette" en pakje "Herder & Sohn". De kartonnen doos heeft een etiket met inhoudsopgave en portret van King C. Gillette. De doos bevat een flanellen zakje waarin een metalen doos is opgeborgen. Deze doos heeft een scharnierend deksel, dat bovenop voorzien is van een streeppatroon in reliëf; in het midden is een rechthoekig veld uitgespaard. Het doosje is gevoerd met paarse textiel. Aan de binnenkant van het deksel is het bedrijfslogo opgenomen. Het veiligheidsscheermes, een krabber, ligt in een uitsparing. De mesjes liggen ernaast, in een wat ondiepere uitsparing. Er zijn zes Engelse mesjes "Blue Gillette Blades", een blank Amerikaans mesje en een mes in verpakking van "Herder & Sohn".
trefwoorden scheermes, scheerapparaat, uitrusting
opschrift / merk Kartonnen doos: "THE NEW GILLETTE PAT'D. U.S.A. JAN.13, 1920", "NOTICE: THIS PACKAGE CONTAINS 1 FLEXIBLE-BLADE SAFETY RAZOR, INCLUDING A PATENTED CHANNEL-GUARD HOLDER AND 10 FLEXIBLE, DOUBLE-EDGE RAZOR BLADES (20 SHAVING EDGES) MADE BY THE GILLETTE SAFETY RAZOR COMPANY." Opdruk binnenzijde deksel: "MADE IN U.S.A. / GILLETTE / KNOWN THE WORLD OVER"; in reliëf: "BIG FELLOW". Apparaat: "770861A" (serienummer), "GILLETTE MADE IN U.S.A.", "PAT.JAN.13.1920". Mesjes: "GILLETTE MADE IN ENGLAND" met patentnummers.
vervaardiger Gillette Safety Razor Company
plaats vervaardiging Verenigde Staten
datering 1921
materiaal metaal, textiel, papier, karton
afmetingen (cm) kartonnen doos: hg 7,7 / br 12,0 / dp 3,7 / scheermes: hg 10,0 / br 4,0 / dp 2,5
associatie natscheren, man, persoonlijke verzorging, hygiëne, veiligheid
vorm & decoratie toiletartikel
inventarisnr. Museum Rotterdam 77072

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken