Museum Rotterdam

Collectie

Pop, meisje, blauwe slaapogen, gekleed in lange wijduitlopende wit batisten babyjurk met bijpassend mutsje, “Simon & Halbig”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Pop, meisje, blauwe slaapogen, gekleed in lange wijduitlopende wit batisten babyjurk met bijpassend mutsje, “Simon & Halbig”
beschrijving Meisjespop, lijf van papier maché, hoofd van porselein, lief gezicht. Lichtbruin haar, blauwe ogen die open en dicht kunnen, getekende wimpers en wenkbrauwen. In de iets geopende mond zijn twee tandjes zichtbaar in de bovenkaak en de tong is beweegbaar. Armen en benen zijn licht gebogen. De pop is gekleed in wit katoenen kleertjes afgewerkt met Valenciennekant. Eronder een luierbroekje en hemd. Daaroverheen een onderjurk. Daaroverheen een lange jurk met lange mouwen. Bijpassende katoenen (batisten) muts met kant en een roze strik. Aan de voeten dunne wit tricot katoenen sokjes en gehaakte crèmekleurige slofjes.
herkomst Juliana Kinderziekenhuis, Den Haag
trefwoorden pop, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk In de hals achter: "Simon & Halbig / No. 126 / Germany 36".
vervaardiger Simon & Halbig
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1901 - 1920
materiaal keramiek, porselein, papier, katoen, kant, wol
afmetingen (cm) lg 52,0 / schouder br 15,0 / onder br 45,0 / lg pop 41,0 / boven wijdte 33,0 / lichaams lg 18,0 / been lg 21,0
associatie kind, meisje, spelen
vorm & decoratie figuur, meisje
inventarisnr. Museum Rotterdam 77313

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken