Museum Rotterdam

Collectie

Rechthoekig blik met scharnierend deksel, 25-jarig regeringsjubileum van koningin Juliana, oranje

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rechthoekig blik met scharnierend deksel, 25-jarig regeringsjubileum van koningin Juliana, oranje
beschrijving Rechthoekig blik met naar de zijkanten schuin weglopende voor- en achterkant. Op deksel nationaal wapen en de jaartallen 1948 en 1973. Op de voorkant, in gekroonde ovaal, fotografische afbeelding in kleur van koningin Juliana. Op de achterkant, in gekroonde ovaal, fotografische afbeelding in zwart/wit van koningin Juliana in inhuldigingsmantel. Deksel afgewerkt met goudkleurige rand. Bovenkant blik afgewerkt met goudkleurige sierrand. Op voor- en achterkant "J" en "25" op achtergrond van krul-motieven.
trefwoorden blik, houder
opschrift / merk Deksel: "1948", nationaal wapen, "1973". Voor- en achterkant: "J 25". Linkerzijkant: "Copyright: R.V.D.", "Foto 1973: Max Koot / Foto 1948: M.C. Meyboom". Rechterzijkant: "Vervaardigd ter gelegenheid van het 25-jarig / regeringsjubileum van H.M. Koningin Juliana / door A & O Nederland.".
vervaardiger A & O Nederland
plaats vervaardiging Nederland
datering 1973
materiaal metaal
afmetingen (cm) hg 13,5 / br 15,5 / dp 9,0
associatie verpakken, koningin, koningin Juliana, Juliana, koningshuis, Oranjehuis, Oranje, jubileum, feest, 25-jarig regeringsjubileum, heraldiek
vorm & decoratie verpakking, persoon, vrouw, wapen, rijkswapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 78931-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken