Museum Rotterdam

Collectie

Handgekleurde glasdia van boer, koeien, sloot en weilanden op Beukelsdijk ter hoogte van het huidige Henegouwenplein

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Handgekleurde glasdia van boer, koeien, sloot en weilanden op Beukelsdijk ter hoogte van het huidige Henegouwenplein
beschrijving Glasdia van het zogenoemde wereldformaat (8,3 x 8,3 cm), aan de randen afgewerkt met zwart papier. Handgekleurde afbeelding van boeren met koeien bij een sloot in een weiland: Beukelsdijk, ter hoogte van het huidige Henegouwenplein. In de verte is de stad zichtbaar, met kerktoren.
herkomst Dirk Stok, onderwijzer, geboren te Rotterdam op 6 april 1908, overleden Utrecht 1975. 1926: prot-chr Kon. Wilhelminakweekschool, Haringvliet, Rotterdam 1928: onderwijzer Piersonschool in Nadorststraat tot 14 mei 1940 (school gebombardeerd) 1940-1946: scholen Pijnackerstraat, Roderijselaan etc 1946: Johan de Graafschool, Vijverhofstraat (BLO) 1949: BLO te Hilversum, daar tot pensioen Hij geloofde heilig in omgevingsgeschiedenis en kocht daartoe op rommelmarkten (onder meer Noordplein) glasdia's om te tonen per epidiascoop.
trefwoorden diapositief, beeldmateriaal
opschrift / merk Rechtsonder, met pen geschreven op wit papieren plakkertje: "58".
datering 1880 - 1910
materiaal glas, papier
afmetingen (cm) hg 8,3 / br 8,3 / dp 0,4
associatie optica, projecteren, topografie, fotografie, onderwijs, Piersonschool, stadsgezicht, platteland, Rotterdam, Delfshaven, Middelland, Beukelsdijk, Henegouwenplein, melk, kaas
vorm & decoratie sloot, weiland, boer, koe, dier, klomp, emmer
inventarisnr. Museum Rotterdam 79432-58

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken