Museum Rotterdam

Collectie

Uit de boedel van Marie en Nel: plastic citruspers met schenktuit, bestaand uit geel bakje en crèmekleurige deksel

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Uit de boedel van Marie en Nel: plastic citruspers met schenktuit, bestaand uit geel bakje en crèmekleurige deksel
beschrijving In het gele bakje (A) wordt het sinaasappelsap opgevangen. Om het uit te kunnen schenken, is het bakje voorzien van een schenktuit. Het bakje is gedecoreerd met verticale strepen in reliëf. Het witte deksel (B) heeft een kegel voor het citrusfruit. Rondom zijn gaatjes aangebracht.
herkomst De zusters Marie en Nel leefden zuinig. Lange tijd zorgde de een voor hun ouders, de ander voor het inkomen. Ze bewaarden alles wat ooit nog van pas kon komen. Toen Nel als laatste van de twee in 2001 overleed, zochten haar neven een goede bestemming voor de inboedel. Het museum maakte een selectie uit huisraad en kleding.
trefwoorden citruspers, citroenpers, pers, keukengerei, huishoudelijk_apparaat
opschrift / merk Onderop: "MADE IN HOLLAND".
plaats vervaardiging Nederland
datering 1955 - 1985
materiaal kunststof
afmetingen (cm) hg 9,0 / br 11,0 / dm 10,0
associatie arbeid, huishouden, huishoudelijke apparatuur, voedsel bereiden, sap, sinaasappelsap, ontbijt, citrusvrucht, keuken, Marie en Nel
inventarisnr. Museum Rotterdam 79988-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken