Museum Rotterdam

Collectie

Diploma of getuigschrift van de lagere school aan de Oranjeboomstraat te Rotterdam, van Christina van Konijnenburg (1897 - 1995)

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Diploma of getuigschrift van de lagere school aan de Oranjeboomstraat te Rotterdam, van Christina van Konijnenburg (1897 - 1995)
trefwoorden diploma, getuigschrift, document, informatievorm
opschrift / merk Gedeeltelijk gedrukte tekst in zwart en gedeeltelijk handgeschreven in zwarte inkt: "De Commissie / benoemd om Burgemeester en Wethouders bij te staan / in zake het / OPENBAAR ONDERWIJS / te / Rotterdam. / Geeft, in overleg met het hoofd der / Openbare school voor gewoon lager onderwijs 2de klasse / no. 6 aan de Oranjeboomstraat / aan Christina van Konijnenburg / geboren 29 juni 1897, bij het verlaten der genoemde / school dit getuigschrift af, ten blijke, dat zij de zesjarigen leergang / eener school voor g.l.o. met voldoende vorderingen heeft doorloopen. / Rotterdam, den 28 maart 1912", handtekeningen van de commissieleden.
datering 1912
materiaal papier
afmetingen (cm) hg 34,0 / br 21,0 / dp 0,1
associatie Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Feijenoord, Oranjeboomstraat, kind, school, onderwijs, heraldiek, Christina van Konijnenburg
vorm & decoratie wapen, stadswapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 80219

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken