Museum Rotterdam

Collectie

Reiskist met etiket “Harwich Hoek van Holland Schiedam”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Reiskist met etiket “Harwich Hoek van Holland Schiedam”
beschrijving Rechthoekige kist met halfronde deksel. Hout, aan de buitenkant bekleed met jute; op de hoeken, ter versteviging, met ijzer en houten latten. Aan de zijkanten uitklapbare ijzeren handvatten. Binnenkant bekleed met blauw-wit gestreept papier. Zes centimeter onder de bovenrand zijn latjes aangebracht waarop een houten frame rust: dit frame is kruislings bespannen met banden van textiel, waarop extra bagage kan worden gelegd.
trefwoorden hutkoffer, kist, houder
opschrift / merk Aan de rechterzijkant, op papieren etiket: "Via Harwich HOEK VAN HOLLAND Schiedam". Aan de linkerzijkant, op oranje etiket: "19-9-1903 Model No. 853 Bagage H.IJ.S.M. Bagage LONDON (Gr. E.R.) Via Hoek van Holland-Harwich Van Haarlem 44 naar".
datering 1890 - 1903
materiaal hout, ijzer, textiel, papier
afmetingen (cm) hg 43,5 / br 72,0 / dp 44,0
associatie Rotterdam, Hoek van Holland, Schiedam, Haarlem, Groot-Brittanniƫ, Londen, Harwich, HIJSM, Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, bagage, reizen
inventarisnr. Museum Rotterdam 8023

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken