Museum Rotterdam

Collectie

Grafisch paneel uit de serie Jong! 1995 “Inner city life”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Grafisch paneel uit de serie Jong! 1995 “Inner city life”
beschrijving Deze totempaal bestaat uit muzieklogo's. Bovenin: Ruffneck (Gabber), waarop de tekst 'Hakkuh' staat, de benaming van de typische gabberdans. Onderaan: het beeldmerk van gabberlabel Rotterdam Terror Corps (Rotterdam is dé Gabberstad, 'Amsterdam waar leg dat dan?'), veel te zien achterop de zwarte bomberjacks (model 3). In het midden het logo van Metalheadz, junglelabel van drum 'n' bass pionier 'Goldie) uit Bristol van wie ook de hit 'Innercity Life' is. De roze ronde letters zijn veel te zien op t-shirts van meisjes, zoals model 1, zacht en lief ogende kleuren met harde teksten als Bitch, Babe, Slut, etc. De term 1200 SL slaat op het draaitafelmodel '1200 SL' van Technics, dé draaitafel voor de echte DJ (model 4). De Engelse vlag is een verwijzing naar de opleving van de Britpop: Blur versus Oasis. Liedjes in de traditie van de Beatles, Who, Kinks etc. (model 2).
trefwoorden foto, beeldmateriaal
opschrift / merk "HAKKUH / 1995 / Inner City Life / 1200 SL"
vervaardiger grafische beelden: 75B, Robert Beckland, Rens Muis, Pieter Vos / concept: Ari Versluis, Ellie Uyttenbroek, Isis Vaandrager, 75B
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1999
materiaal kunststof
afmetingen (cm) hg 242,0 / br 127,0 (circa)
associatie fotografie, Jong!, jongerencultuur, jaren negentig, jaren 90, Rotterdam
vorm & decoratie logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 80723-30

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken