Museum Rotterdam

Collectie

Grafisch paneel uit de serie Jong! 1998 “TMF” “God is a dj”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Grafisch paneel uit de serie Jong! 1998 “TMF” “God is a dj”
beschrijving In het midden van de Marokkaanse vlag met daarin een Armani-adelaar en daar omheen het Versace-motief gebruikt op boorden. Marokkaanse jongeren dragen veel kleding van Italiaanse couture, al dan niet imitatie (model 1). Daarboven het TMF-logo (The Music Factory), de Nederlandse versie van MTV die beter wordt bekeken. Daarboven het Carharrt-logo, een merk van werkkleding zoals ook Dickies, vaak uitgevoerd in grijzige neutrale kleuren (model 2). De sjabloonletters worden veel gebruikt in The Face en daarna geïmiteerd in Nederlandse bladen, zoals Update Magazine. 'God is a DJ' is een danshit van Faithless en ook een statement over tegenwoordige status van een DJ. Deze tekst staat in graffiti-stijl. Graffiti is na vele jaren nog steeds aanwezig en leeft zelfs op. Het Bad Religion-logo slaat op model 3: 'Punk's not dead'. Bad Religion is een Amerikaanse Punkband uit de jaren '90. Brandy (& Monica) zijn grote R&B artiesten. Deze namen in de vorm van een gouden naamketting, veel gedragen door Surinaamse meisjes (model4).
trefwoorden foto, beeldmateriaal
opschrift / merk "TMF / 1998 / GODISADJ / Brandy"
vervaardiger grafische beelden: 75B, Robert Beckland, Rens Muis, Pieter Vos / concept: Ari Versluis, Ellie Uyttenbroek, Isis Vaandrager, 75B
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1999
materiaal kunststof
afmetingen (cm) circa: hg 242,0 / br 127,0
associatie fotografie, Jong!, jongerencultuur, jaren negentig, jaren 90, Rotterdam
inventarisnr. Museum Rotterdam 80723-45

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken