Museum Rotterdam

Collectie

Grafisch paneel uit de serie Jong! 1999 “1999” South Park “Right Here Right Now” “R&B”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Grafisch paneel uit de serie Jong! 1999 “1999” South Park “Right Here Right Now” “R&B”
beschrijving Stan, een figuur uit de grove cynische tekenfilmserie 'South Park' met zijn onschuldige tekenstijl, belt met zijn GSM. Jaartal en tekst staan in telefoonvensterstijl. Hierin worden ook SMS-berichten (short message service) gestuurd. 'Right here right now' is een hit van Fatboy Slim, met een clip over de evolutie waarin de mens hamburger-etend eindigt. Het H&N logo is veranderd naar R&B, dé muziek van 1999 (R. Kelly, Destiny's Child, etc.) H&M is vooral populair bij jongeren (model 3), evenals NIKE, dat op veel kledingstukken een kleine subtiele 'swoosh' plaatst. Fubu is een New Yorks Hip-Hop kledingmerk dat veel opduikt in videoclips en ook Nederland verovert (model 4). Het logo bovenin is van het Lowlands festival met een recordaantal van 55.000 bezoekers dit jaar; hier spelen zowel punk gitaaracts als Offspring (model 2) en trance- en techno-Deejays (model1).
trefwoorden foto, beeldmateriaal
opschrift / merk "FUBU / 1999 / right here, right now / R&B"
vervaardiger grafische beelden: 75B, Robert Beckland, Rens Muis, Pieter Vos / concept: Ari Versluis, Ellie Uyttenbroek, Isis Vaandrager, 75B
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1999
materiaal kunststof
afmetingen (cm) circa: hg 242,0 / br 127,0
associatie fotografie, Jong!, jongerencultuur, jaren negentig, jaren 90, Rotterdam
vorm & decoratie logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 80723-50

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken