Museum Rotterdam

Collectie

Denkpuzzel “Beat the computer”, bestaand uit witte en roze kunststof stukjes in transparant doosje (A), inclusief karton met uitleg (B)

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Denkpuzzel “Beat the computer”, bestaand uit witte en roze kunststof stukjes in transparant doosje (A), inclusief karton met uitleg (B)
beschrijving Het karton is aan de achterzijde ongebleekt; in zwarte letters wordt de uitleg van het spel gegeven. Voorzijde: zwarte letters over een blauw met roze decoratie op een witte ondergrond; linksboven beeldmerk konijntje met hoge hoed. Op het transparante doosje is in goudkleurige letters het nummer en de titel vermeld; in het doosje zitten vijf witte en vijf roze kunststof vormen.
trefwoorden puzzel, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Doosje voorzijde: "Nr.783 pla-puzzle", sticker "Computer puzzle in Computer age". Doosje achterzijde in reliëf: "Tenyo". Karton voorzijde: "BEAT THE COMPUTER", "Nr.783", "De computer vond 783 manieren om deze puzzle te leggen. Bent U zo geniaal om dit te evenaren?". Karton achterzijde: gedetailleerde beschrijving en uitleg over de notering van de stukken; onderaan "COPYRIGHT 1969 by A. Yamada".
vervaardiger Tenyo
datering 1969
materiaal kunststof, karton, papier
afmetingen (cm) doosje: hg 7,0 / br 10,6 / dp 1,2 / karton: hg 17,0 / br 12,8
associatie computer, spel, science fiction, Tetris, spelen
inventarisnr. Museum Rotterdam 80746-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken