Museum Rotterdam

Collectie

Theelepel “Gem. Ziekenhuis Coolsingel Rotterdam 1851-1951”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Theelepel “Gem. Ziekenhuis Coolsingel Rotterdam 1851-1951”
beschrijving Verzilverde theelepel met afbeelding van het Gemeentelijk Ziekenhuis aan de Coolsingel te Rotterdam. Gedenklepel naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het gebouw, c.q. het ziekenhuis. Afgebeeld is het gebouw, daarboven een puntige fries met tekst, daaronder twee halfronde friezen met tekst. Steel verbreedt licht in het midden. Gemerkt aan de achterzijde.
trefwoorden theelepel, uitrusting, souvenir
opschrift / merk Tekst boven de afbeelding: "GEM ZIEKENHUIS", daaronder "COOLSINGEL" en "ROTTERDAM". Op de steel: "1851 - 1951". Merkteken achterzijde: "A", "NIEUWPOORT" en "90".
vervaardiger Nieuwpoort
plaats vervaardiging Nederland, Nieuwpoort
datering 1951
technieken verzilverd
materiaal zilver, koper, metaal
afmetingen (cm) hg 11,6 / br 2,1
associatie arbeid, huishouden, warme drank, thee, thee drinken, gedenken, souvenir, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Cool, Coolsingel, ziekenhuis, Coolsingelziekenhuis, iconisch gebouw, gezondheidszorg
inventarisnr. Museum Rotterdam 80884

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken