Museum Rotterdam

Collectie

Gillette veiligheidsscheermes Aristocrat, twee poederbusjes en twee pakjes scheermesjes in zwart leren foedraal met dieppaarse satijn aan binnenzijde

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3
Beeld 4

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gillette veiligheidsscheermes Aristocrat, twee poederbusjes en twee pakjes scheermesjes in zwart leren foedraal met dieppaarse satijn aan binnenzijde
beschrijving Zwart leren foedraal (1) met drukknop gemerkt "Gillette". Aan de binnenzijde dieppaars textiel met opdruk bedrijfslogo en typenaam "ARISTOCRAT" in zilverkleurige letters. Het veiligheidsscheermes (2), een krabber, ligt in een uitsparing. Onderaan het handvat zit een draaiknop, waarmee het mesje bovenaan beschikbaar wordt. Het handvat is gedecoreerd met kleine streepjes die samen grotere draaiende lijnen vormen. Aan weerszijden van het scheerapparaat staan twee pakjes scheermesjes van Gillette. Het ene in de kleuren rood en zwart (3) is nog ongeopend; het andere is blauwgroen (4) en bevat zeven pakjes "Blue Gillette Blade", een rood-zwart Gillettemesje en een bruin mesje van merk Personna. Daar weer naast liggen twee metalen poederbusjes (5-6) met afneembaar schuifdeksel en beweegbare onderkant.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden scheermes, scheerapparaat, uitrusting, foedraal
opschrift / merk Opdruk binnenzijde deksel: "GILLETTE / ARISTOCRAT / MADE IN ENGLAND". Apparaat: "GILLETTE MADE IN ENGLAND", "BRIT.PAT.NO.430030.". Mesjes: "THIN Gillette BLADES", "BLUE Gillette BLADES".
vervaardiger Gillette
plaats vervaardiging Groot-Brittanniƫ, Engeland
datering 1934 - 1940
materiaal leer, satijn, metaal, papier, karton
afmetingen (cm) foedraal: hg 9,5 / br 12,5 / dp 4,2
associatie scheren, natscheren, man, persoonlijke verzorging, reisscheermes, reizen, veiligheid
vorm & decoratie toiletartikel
inventarisnr. Museum Rotterdam 80935-1-6

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken