Museum Rotterdam

Collectie

Maquette W. Alsop: masterplan CS2, in vier delen

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3
Beeld 4
Beeld 5

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Maquette W. Alsop: masterplan CS2, in vier delen
beschrijving Maquette van het stationsgebied van Rotterdam, volgens een niet uitgevoerd plan uit 2001. De Engelse architect William Alsop heeft een masterplan gemaakt voor het stationsgebied; het gebied begrensd door Stationsingel, Goudsesingel, Weena, Kruisplein en Statentunnel. Gevraagd werd om een 'hoogwaardig mobiliteitsknooppunt' te combineren met een nieuwe toevoeging aan het stadscentrum, een gebied waar wonen, werken en 'urban entertainment' (een middagje statten) samen gaan. Bureau Alsop vertaalde dit in een plan waar ambiance - de beleving van de stad - verbinding - de verbinding tussen de verschillende stadsdelen en netwerken - het samenkomen van verschillende vervoerssystemen - leidraad vormen. Architect Alsop noemde het huidige Stationsplein Suicide-square. Als een reiziger uit het station komt loopt hij de kans eerst overreden door een fiets, daarna door een taxi ,dan een tram daarna een bus, dan door een auto en nogmaals door een fiets, aldus de Engelsman. In het masterplan krijgt de voetganger veel ruimte en aandacht. Rotterdam van autostad naar voetgangersparadijs? Het plan was te duur. Het beeldmerk van de champagneglazen lokte het verwijt uit dat het plan megalomaan was. Het masterplan onderscheidt vier componenten: de Mobiliteitskoop, De Delftselaan, het Hofpleinkwartier en de Boulevards. De Mobiliteitsknoop. Het station wordt niet alleen gezien als een plek waar de trein aankomt en vertrekt maar dient in grote mate ook als transferium. De treinen blijven op hetzelfde niveau binnenkomen als nu, op de perrons scheidt de stroom reizigers zich. De huidige voetgangerstunnel onder het station komt een niveau lager te liggen en zal voornamelijk gebruikt worden door de mensen die met metro en randstadrail hun reis voortzetten. Op maaiveldniveau kan de reiziger overstappen op taxi, auto, bus of fiets. Een verdieping daarboven bevindt zich het zogenaamde balkon. Deze 'flyover' brengt reizigers te voet vanaf het station naar de Westersingel. Deze route zal niet overdekt worden maar deels van weer en wind worden beschermd door de glazen, kelkvormige gebouwen die op het Stationsplein komen te staan. Tussen de verschillende niveaus zijn allerlei verbindingen, zowel logistiek als visueel. Volgens William Alsop zal het altijd duidelijk zijn waar je naar toe gaat en waar je bent maar er zullen "elements of surprise" inzitten. De Delftselaan. Nu nog Delftsestraat geheten. Deze weg moet na voltooiing van het masterplan een verbinding vormen tussen de Maas - via de Binnen Rotte - en de Van Nellefabriek. Het wordt geen verkeersader maar moet vooral een prettige route voor voetganger en fietser worden, aldus de ontwerper. Door de gebouwen op het Stationsplein te bestemmen voor cultuur hoopt men dat bedrijven langs de rand van het spoor kantoor gaan.
trefwoorden maquette, model
opschrift / merk Op alle vier delen een plaatje met: "The Network Modelmakers / 020 72431816".
vervaardiger The Network Modelmakers / Alsop
plaats vervaardiging Nederland, Amsterdam
datering 2001
materiaal hout, kunststof, verf
afmetingen (cm) a: hg 13,0 / br 55,0 / dp 110,0 / b: hg 28,0 / br 55,0 / dp 110,0 / c: hg 32,0 / br 55,0 / dp 110,0 / d: hg 34,5 / br 55,0 / dp 110,0 / totaal: hg 34,5 / br 220,0 / dp 110,0
associatie topografie, Rotterdam, Stadscentrum, C.S.-Kwartier, station, stationsgebied
vorm & decoratie miniatuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 81422-A-D

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken