Museum Rotterdam

Collectie

Blikken strooibus met kaneel van “STER SPECERIJEN”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Blikken strooibus met kaneel van “STER SPECERIJEN”
beschrijving Blikken strooibus voor kaneel van "STER SPECERIJEN". Cilindrische bus met licht gebold deksel. Deksel is afneembaar. Geheel uitgevoerd in goudgeel, zwart en rood. Op het deksel en op de zijkant de merknaam, eveneens op de zijkant een rechthoekig venster met een molen en andere leverbare producten.
herkomst Uit kruidenierswinkel van A. Bijl aan de Zestienhovenstraat 12a te Rotterdam, geƫxploiteerd van 1910-1968 door twee generaties Bijl.
trefwoorden strooibus, blik, productverpakking, houder
opschrift / merk Merknaam: "STER SPECERIJEN", rond een achtpuntige ster, daar omheen, op de zijkant "KANEEL, WETTIG GEDEPON, GEGARANDEERD ZUIVER, MOLEN DE STER ANNO 1866".
plaats vervaardiging Nederland
datering 1925 - 1940
materiaal blik, onedel_metaal, lak
afmetingen (cm) hg 9,1 / dm 5,3
associatie arbeid, verpakken, Rotterdam, Noord, Liskwartier, Zestienhovenstraat, reclame, kruidenier, detailhandel, huishouden, levensmiddel, voeding, specerij, kruiderij, winkel, bedrijf, Bijl
vorm & decoratie verpakking, molen
inventarisnr. Museum Rotterdam 81736

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken