Museum Rotterdam

Collectie

Uit de boedel van Marie en Nel: klein rond blik met door middel van draaibaar vleugeltje te openen klemdeksel, goudkleurig

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Uit de boedel van Marie en Nel: klein rond blik met door middel van draaibaar vleugeltje te openen klemdeksel, goudkleurig
beschrijving Klein rond blik met iets bollend deksel en verdiepte onderkant. Blik bevat onderhoudsmiddel. Geen firmanaam of productnaam. Blik goudkleurig.
herkomst De zusters Marie en Nel leefden zuinig. Lange tijd zorgde de een voor hun ouders, de ander voor het inkomen. Ze bewaarden alles wat ooit nog van pas kon komen. Toen Nel als laatste van de twee in 2001 overleed, zochten haar neven een goede bestemming voor de inboedel. Het museum maakte een selectie uit huisraad en kleding.
trefwoorden poetsblik, blik, houder
datering 1900 - 1960
technieken vertind, geperst
materiaal blik, tin, onedel_metaal, lak
afmetingen (cm) hg 2,5 / dm 7,8
associatie verpakken, poetsen, onderhoud, Marie en Nel
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 81791

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken