Museum Rotterdam

Collectie

Grote eikenhouten lezenaar

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Grote eikenhouten lezenaar
beschrijving Eikenhouten lezenaar met schuin schrijfblad met ingekraste namen, dichte kast met aan de voorzijde drie panelen. In het midden van de hoge achterzijde een deurtje met smeedijzeren schuifslot en twee smeedijzeren scharnieren over de gehele breedte van het deurtje, aan weerszijden van het deurtje twee panelen boven elkaar. Het schrijfblad bestaat uit twee delen waartussen een kier. Bovenop de vier hoekstijlen een knop met uitgesneden bloemmotief. In de onderregel van het schrijfblad vier gaten.
trefwoorden lessenaar, standaard, meubilair, interieurinrichting
opschrift / merk Op het schrijfblad zijn enkele inscripties te zien te weten: - links, net onder de kier: "1597 PANTY WESSENS"; - rechts naast vorige: "Hubert"; - rechts naast vorige: "M ?"; - midden op onderste deel: "B" decoratieve knoop en "Y"; - iets links van het midden op bovenste deel een diepe kras in de vorm van een "D"; - en rechts boven: "b: MOLRS".
plaats vervaardiging Nederland
datering 1550 - 1600
materiaal hout, eikenhout, ijzer
afmetingen (cm) hg achter 119,0 / hg voor 92,5 / br 179,5 / dp 48,0
vorm & decoratie meubel
inventarisnr. Museum Rotterdam 8316

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken