Museum Rotterdam

Collectie

Onderbroek, heupslip van wit tricot katoen met platte plooitjes en knoopsluiting op de gulp, elastiekband met ingeweven “Viktor & Rolf (hartje) H&M”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Onderbroek, heupslip van wit tricot katoen met platte plooitjes en knoopsluiting op de gulp, elastiekband met ingeweven “Viktor & Rolf (hartje) H&M”
beschrijving Strakke herenonderbroek, model heupslip, geheel van wit tricot katoen met een gulppartij waarop platte plooitjes en een knoopsluiting. De tailleband is van wit elastiek met in zwart ingeweven en herhalend: "VIKTOR & ROLF / (hartje met een pijl doorboord) / H & M". Middenachter in de binnenzijde van de tailleband is een lang zwart label met dezelfde tekst in wit ingeweven en daaronder een wasmerk in wit met artikelgegevens in zwart. Aan de onderbroek is met een kleine blank metalen veiligheidsspeld een smal zwart lint met in wit herhalend ingeweven "H&M" gespeld. Daaraan zit een kartonnen label, dof zwart met een glanzend zwarte zegelvorm waarop "V&R" en eronder in wit "VIKTOR&ROLF (hartje met een pijl doorboord) H&M". Op de achterzijde van het kartonnen label een sticker waarop de artikelgegevens van H&M en de verschillende streepjescodes. De onderbroek is gespannen over een speciale hanger van zwart kunststof waarop de tekst van hiervoor op de voorzijde in wit is gedrukt.
trefwoorden heupslip, slip, onderbroek, ondergoed, mannenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Op de tailleband, herhalend: "VIKTOR&ROLF / (hartje doorboord met een pijl) / H&M". Op het label middenachter: "VIKTOR&ROLF / (hartje doorboord met een pijl) / H&M". Op het wasmerk: "XL / made in china / machine wash hot / only non-chlorine / bleach, when needed tumble dry medium / hig iron / (wassymbolen) / 666120 / RN0101255 / CA42271 / H&M / 106 38 Stockholm, Sweden / www.hm.com / H&MH&MH&M" Op de achterzijde ervan in 15 talen: "100% katoen". Op het aangespelde lintje, herhalend: "H&M". Op de sticker: "€ 9,90 / maat XL / (streepjescode) 066612 4 3064 10 1 / (streepjescode) 8020 / (streepjescode) NL / Z4". Op de hanger: "VIKTOR&ROLF (hartje met een pijl) H&M".
vervaardiger ontwerp: Viktor Horsting (Geldrop 1969), Rolf Snoeren (Dongen 1969) / winkelketen: Hennes en Mauritz
plaats vervaardiging China
datering 2006
technieken textiel, tricot, machinaal genaaid
materiaal katoen, karton, papier, metaal, kunstvezel, kunststof, elastiek
afmetingen (cm) middenachter lg 31,0 / zij lg 17,0 / taille br 46,0 / heup br 48,0
associatie ontwerper, duo, couture, confectie, Hennes & Mauritz, H&M, Rotterdam, kleden, man
vorm & decoratie pijl, hart
inventarisnr. Museum Rotterdam 83313

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken