Museum Rotterdam

Collectie

Petroleumopslag Pakhuismeesteren aan de Robbenoordsehaven, Charlois

Beeld 1

Terug naar zoekresultaten

Objectgegevens

titel Petroleumopslag Pakhuismeesteren aan de Robbenoordsehaven, Charlois
beschrijving Schilderij met industriële voorstelling van het opslagterrein in de Robbenoordsehaven met grote aantallen groepsgewijs in rijen opgestelde houten petroleumvaten. Rechts een kleine loods met geopende voordeur, waar enkele figuren met vaten bezig zijn. Op voorgrond links een loswal of houten plankier, waarop geheel aan de linkerzijde een gekromde arbeider een houten vat vooruit rolt, aan de rechterzijde van het schilderij gevolgd door een tweede figuur met vat. Voorgrond rechts schaduw. Op de achtergrond enkele loodsen, schuttingen, schoorstenen en twee grote opslagtanks. Op de rechter tank is leesbaar de tekst "Pakhuismeesteren No.2". Op de achtergrond links wordt een gedeeltelijk zichtbaar schip afgehandeld door een grijperkraan te midden van rookpluimen. De schoorsteen van het schip is zwart-rood-zwart.
trefwoorden schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Gesigneerd en gedateerd rechtsonder: "W v Dort jr / 1927".
vervaardiger Willem van Dort (Bergen op Zoom 1905 - Bergen op Zoom 1996)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1927
materiaal linnen, olieverf, hout
afmetingen (cm) doek: hg 60,0 / br 90,0 / lijst: hg 61,5 / br 91,5 / dp 2,5
associatie bedrijf, handel, haven, opslaan, veem, vat, ton, kuiperij, kuiper, vloeistof, petroleum, olie, aardolie, brandstof, Sluisjesdijk, Robbenoordsehaven, Eem- en Waalhaven, Waalhaven, Charlois, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Pakhuismeesteren
inventarisnr. Museum Rotterdam 83324

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken