Museum Rotterdam

Collectie

Tiendelige manicureset in een platte rood leren etui met ritssluiting

Beeld 1
Beeld 2

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Tiendelige manicureset in een platte rood leren etui met ritssluiting
beschrijving Manicureset in een platte rechthoekige etui met afgeronde hoeken, met ritssluiting over drie zijden waardoor de etui geopend en opengeklapt kan worden. De buitenzijde is van rood leer en de voering van crèmekleurig glanzend kunstvezel. Op de ene helft van de binnenzijde van de etui zijn vijf rood leren lusjes genaaid die op verschillende afstanden zijn geplaatst. Op de andere helft zitten vijf lusjes in één rij in het midden van het vlak. In deze lusjes worden de verschillende metalen gereedschappen ten behoeve van nagelverzorging geschoven en op hun plaats gehouden. 83900-1: rood leren etui; 80900-2: combi nagelschraper en nagelriemduwer van blank metaal; 83900-3: combi nagelriemduwer en nagelschraper geheel van koraalrood kunststof; 83900-4: nagelschaartje van blank metaal met klein gebogen blad; 83900-5: huidschaartje van blank metaal met gebogen blad; 83900-6: korte pincet van blank metaal met een rechte bek; 83900-7: platte blank metalen nagelvijl met inkervingen in drie richtingen; 83900-8: nagelvijl van blank metaal met inkervingen in drie richtingen met koraalrood kunststof heft; 83900-9: nagelriemmes van blank metaal met normaal snijvlak en een koraalrood kunststof heft; 83900-10: nagelriemmes met een ellipsvormig snijvlak van blank metaal met een koraalrood kunststof heft; 83900-11: nagelriemduwer van blank metaal met een koraalrood kunststof heft.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden manicureset, nagelgarnituur, gereedschap, toiletartikel, uitrusting
opschrift / merk Aan 83900-4 en 83900-5 een oranje met zwart label in de vorm van een zegel: "Echt Stahl" en boven de bladen van de scharen in het metaal: "Garantie Feinstahl". In vijl 83900-7: "Special Triple Cut".
plaats vervaardiging Duitsland?
datering 1955 - 1970
materiaal leer, kunstvezel, kunststof, metaal, staal
afmetingen (cm) hg 2,0 / br 18,0 / dp 9,5
associatie arbeid, vrouw, uiterlijke verzorging, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop
inventarisnr. Museum Rotterdam 83900-1-11

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken