Museum Rotterdam

Collectie

Vijfdelige manicureset in een kartonnen cassette beplakt met rood-geel papier, in vloeipapier verpakt, “Rood Manicure f 4,25”

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Vijfdelige manicureset in een kartonnen cassette beplakt met rood-geel papier, in vloeipapier verpakt, “Rood Manicure f 4,25”
beschrijving Manicureset in een achthoekig kartonnen doosje dat geheel is beplakt met rood-geel papier. Aan de voorzijde een metalen sluiting met pin. Het doosje kan tot 90° opengeklapt worden. Langs de zijrand onderaan loopt een smalle witte bies. In de binnenzijde van het deksel is een vierkant spiegeltje aangebracht. De andere helft van de binnenzijde van de cassette is bekleed met een glanzend champagnekleurig satijn en heeft twee ingewerkte vormen waar de verschillende gereedschappen precies inpassen. Ook zijn er drie lussen op vastgezet. In deze lusjes worden de verschillende gereedschappen ten behoeve van nagelverzorging geschoven en op hun plaats gehouden. De uiterste rand van één binnenzijde is afgewerkt met een rood-wit gedraaid koordje. In de cassette zitten nog delen vloeipapier die behoren bij de originele verpakking. Los er in ligt een rood kartonnetje waarop in wit de prijs is geschreven. Om de houder zit ook nog een vel vloeipapier waarop in ballpoint staat geschreven. 83914-1: vel vloeipapier om de cassette; 83914-2: kartonnen cassette; 83914-3: stukje rood karton met in witte inkt de prijs; 83914-4; nagelpolijster? met dun leer overtrokken en een donkerrood kunststof handvat; 83914-5a-b: rond blank metalen blikje met licht bollend deksel; 83914-6: platte metalen nagelvijl met inkervingen in twee richtingen; 83914-7: nagelschaartje van blank metaal met een klein gebogen blad; 83914-8: combi nagelriemduwer en nagelkrabber van donkerrood kunststof.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden manicureset, nagelgarnituur, gereedschap, toiletartikel, uitrusting
opschrift / merk 83914-1: "Rood / Manicure / f 4,25". 83914-3: "4,05". 83914-7: "STAHL".
plaats vervaardiging Duitsland?
datering 1955 - 1970
materiaal karton, papier, kunstvezel, kunststof, metaal, glas
afmetingen (cm) hg 3,7 / br 14,5 / dp 10,0 / geopend: hg 11,5
associatie arbeid, vrouw, uiterlijke verzorging, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad
inventarisnr. Museum Rotterdam 83914-1-8

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken