Museum Rotterdam

Collectie

Vierdelige manicureset of toiletset in een kleine driehoekige bruin leren etui

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Vierdelige manicureset of toiletset in een kleine driehoekige bruin leren etui
beschrijving Vierdelige toiletset in kleine leren etui in de vorm van een driehoek met een afgeronde punt. De etui sluit met een flap en een drukknoop. Achter in de etui een ruimte voor een kam en voorin drie inkepingen waarin de verschillende gereedschappen ten behoeve van uiterlijke verzorging en nagelverzorging in opgeborgen kunnen worden en tegelijkertijd op hun plaats gehouden worden. Opdruk in goudkleurige letters aan de binnenzzijde onder de flap. Plakkertje met prijs (?) op de binnenzijde. 83932-1: leren etui; 83932-2: transparante bruine kunststof kam; 83932-3: combi vijl en nagelkrabber, plat blank metaal met inkervingen in twee richtingen; 83932-4: nagelschaartje van blank metaal met korte rechte bladen; 83932-5: pincet van blank metaal met brede rechte bek.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden toiletset, stel manicureset, nagelgarnituur, gereedschap, toiletartikel, uitrusting
opschrift / merk 83932-1: "REAL LEATHER / MADE IN ENGLAND" en plakkertje "370". 83932-2: "Made in England". 83932-3: "Made in Sheffield / England". 83932-4: "EMPIRE" en "FORGED STEEL".
plaats vervaardiging Groot-Brittanniƫ, Engeland
datering 1955 - 1973
materiaal leer, metaal, kunststof
afmetingen (cm) hg 2,0 / br 5,5 / dp 10,5
associatie arbeid, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, man, uiterlijke verzorging
inventarisnr. Museum Rotterdam 83932-1-5

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken