Museum Rotterdam

Collectie

Glazen flesje “Pompeia” geparfumeerde brillantine in de originele verpakking, “L.T. Piver”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Glazen flesje “Pompeia” geparfumeerde brillantine in de originele verpakking, “L.T. Piver”
beschrijving Hoog smal doosje van dik karton. Etiketstrook geplakt over twee smalle zijden en het deksel. De strook is wit, donkerblauw, lichtgroen. Onderaan één smalle zijde een papieren plaketiket in wit en blauw met productgegevens. In de doos één glazen flesje met geparfumeerde brillantine. Etiket met een Romeinse voorstelling in oranje, rood, geel en goud.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden parfumfles, fles, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Doos: "L.T. Piver Paris / La reine des fleurs / 10 bould. de strasbourg / maison fondée en 177 (onleesbaar)", "180 / 280" en "L.T. Piver / Model 5804 / 1/4 dozijn / BRILLANTINE / EEN-DELIG / Pompeïa / Paris". Etiket flesje: "Brillantine / Pompeïa / L.T. Piver / Paris". In het glas van de bodem: "L.T. PIVER".
vervaardiger L.T. Piver
plaats vervaardiging Frankrijk, Parijs
datering 1950 - 1960
materiaal glas, kunststof, papier, karton
afmetingen (cm) nr.1: hg 10,2 / br 10,3 / dp 6,8 / nr.2: hg 10,2 / br 6,2 / dp 2,8
associatie verpakken, reclame, man, uiterlijke verzorging, kapper, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, Van Vliet, verkoop, voorraad
vorm & decoratie verpakking, figuur, vrouw, Romeinse
inventarisnr. Museum Rotterdam 84130-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken