Museum Rotterdam

Collectie

Tube scheercrème in de originele verpakking, “Boldoot lanoline scheercrème”, kapper van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Tube scheercrème in de originele verpakking, “Boldoot lanoline scheercrème”, kapper van Vliet
beschrijving Metalen tube (A). Wit fond met opdruk in goudkleur en blauw. De tube heeft een blauwe kunststof schroefdop. Het geheel zit in een hoge rechthoekige doos (B) van karton. Klepjes aan de bovenzijde en onderzijde. Het fond is wit, opdruk in donkerblauw en goudkleur, veel dunne goudkleurige lijnen, tekst in het Nederlands. Om de tube zit een kartonnen houder die om onder de dop de tube in de doos klemt.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden tube, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Tube: "Boldoot Lanoline SCHEERKWASTEN ROSE" en: "Breng 1 à 2 cm ... Zo is scheren een genoegen.". Doos: "NEDERL. (kroon) FABRIKAAT / Boldoot / Lanoline / scheercrème / ROSE" en "Met Boldoot scheercrème gaat ... glad en soepel".
vervaardiger Zwanenberg-Organon? / Akzo-Nobel?
plaats vervaardiging Nederland
datering 1965 - 1973
materiaal papier, karton, metaal, kunststof
afmetingen (cm) totaal: hg 16,2 / br 4,6 / dp 3,0
associatie verpakken, reclame, man, scheren, persoonlijke verzorging, uiterlijke verzorging, kapper, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, Van Vliet, verkoop, voorraad
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84252-4.A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken