Museum Rotterdam

Collectie

Langwerpige doos “YARDLEY” (1), met tien losse haarvlechten (2-10), voorraad kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Langwerpige doos “YARDLEY” (1), met tien losse haarvlechten (2-10), voorraad kapper Van Vliet
beschrijving Tien vlechten in verschillende tinten haar. Acht vlechten zijn van nylon, twee echter van echt mensenhaar. De vlechten zijn soms verpakt in cellofaan of in een soort dikke maar buigzame plastic tube. De vlechten zitten verpakt in een langwerpige kartonnen doos met een los deksel waarop een grijze papieren band met witte tekst is geplakt. In ballpoint gegevens over de inhoud handgeschreven op de deksel. 84658.2: grijze vlecht van nylon, deels in cellofaan 84658.3 en 4: donkerbruine vlecht van nylon, deels in cellofaan, één met prijsplakkertje 84658.5: zwarte vlecht van nylon, deels in cellofaan, met prijsplakkertje 84658.6: grijze vlecht van nylon, deels in plastic tube 84658.7: groengrijze vlecht van nylon, deels in plastic tube 84658.8: zwarte vlecht van nylon, deels in plastic tube 84658.9: roodbruine vlecht van nylon, deels in plastic tube 84658.10 A-B: twee vlechten van mensenhaar, lichtblond en donkerblond. één in een plastic tube, één met papieren etiket, beiden in één vel cellofaan
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Op deksel geschreven: "Nylon vlechten f 9,00" en gedrukt "YARDLEY / by appointment perfumers to the late queen mary / by appointment purveyors of soap to the late king george VI" en "YARDLEY / LIPSTICK / TESTING STAND / 669T / ONE / made in england".
plaats vervaardiging Groot-Brittannië, Engeland
datering 1965 - 1973
materiaal karton
afmetingen (cm) hg 5,5 / br 10,0 / dp 32,5
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, verkoop
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84658-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken