Museum Rotterdam

Collectie

Metalen tube “DAGRA LADYLINE” gezichtscrème in de originele verpakking met bijsluiters, kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Metalen tube “DAGRA LADYLINE” gezichtscrème in de originele verpakking met bijsluiters, kapper Van Vliet
beschrijving A: Metalen tube met een witte kunststof schroefdop. Buitenzijde crèmekleurig met goudkleurige en oranje tekst. B: Kartonnen huls om de tube in de doos te klemmen. Glanzende buitenzijde met tekst. C: Bijsluiter van wasachtig wit papier met tekst en tekeningen in zwart. D: Bijsluiter van crèmekleurig met tekst in donkerbruin. E: Hoge smalle kartonnen doosje met sluitflappen onder en boven. Fond crèmekleurig met zacht groen, en tekst in goudkleur en blauw. Prijsstickertje op een lange zijde. In ballpoint handgeschreven andere verkoopprijs.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden tube, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk A: "Dagra Ladyline / Nightcream / Nightcréme / Vitamin and hormone cream". B: "Dagra Ladyline / vitamine- en hormooncrême voor elk huidtype / Door de biokatalytische ... huidlagen mogelijk". C: "Stralend mooie huid in enkele weken / Diep, ongekend diep dringen de ... vindt U in bijgaande folder.". D: "Wetenschappelijke mededeling over Dagra Ladyline huidverzorgingspreparaten ... Dagra N.V. producenten van de overal ter wereld bekende vitamine-preparaten". E: "Dagra Ladyline / nachtcrême / f 3,90 / nu 2.75 / vitamine- en hormooncrême / voor elk huidtype / Werking gegarandeerd tot FEBR. 1961 / N / made in holland by DAGRA N.V.".
vervaardiger Dagra N.V.
plaats vervaardiging Nederland, Diemen
datering 1959 - 1961
materiaal metaal, karton, papier
afmetingen (cm) doos: hg 14,0 / br 4,0 / dp 3,0
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, verkoop
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84668-2.A-E

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken